Sebarang karya nukilan yang ingin disalurkan untuk tujuan penyiaran, sila emailkan ke secret7writer@yahoo.com. Terima kasih.

Sunday, April 22, 2012

Kenangan Di Puncak #Episod 8

9:00:00 PM | | | Best Blogger Tips
Kenangan Di Puncak [ #1 - #To Date ]



"Hai Nikita Willy, cantik hari ni" tegur aku.
"Hah 
Nikita Willy ??" dia kehairanan.
"Owh hahaha, muka awak macam 
Nikita Willy, sebab tu saya panggil Nikita Willy" penjelasan dari aku.

"Hahaha, memandai je la awak ni, sweet talker nampak"
Nikita Willy  membalas.
"Eh bukan la awak, memang betul ni, tak tipu, awak ni sweet macam 
Nikita Willy" balas aku.
"Hahaha, ok-ok da cukup, btw thanks tau"
Nikita Willy tersenyum manis.
"Oh ya, saya dah add awak kat fb tau, nama saya Saiful Zamir" jelasku kepada dia.
"Owh awk rupanya, yup ada perasan aritu, salam perkenalan awak" ujar 
Nikita Willy kepada ku.
"Salam perkenalan untuk 
Nikita Willy yang sweet" aku membalas dengan nada separa gatal.
"Hahaha, ada-ada je la awak ni, ok la awak, saya pergi dulu"
"Ok awak, semoga ketemu lagi, bye"balas aku.

Walaupun hari masih lagi panas terik, terasa seolah-olah hari itu cukup dingin dan mendamaikan. langit mula gelap. Bintang-bintang mula memunculkan diri. Aku duduk di sebelah sang puteri. Sama-sama memandang ke arah bulan yang sama, sama-sama menuding ke arah bintang yang memancar, sama-sama melukis buruj di angkasa dan di saat aku hendak membisikkan kalimah cinta di telinga sang puteri, aku dikejutkan oleh 
Kudi.

"Pul, jom malam ni pegi Uptown Shah Alam" tanya 
Kudi .
"Boleh je, sape lagi yang pegi ni?" balas aku.
"Budak-budak umah kita la" jawab 
Kudi .
"Ok-ok, set" ringkas jawabku.

Aku bergerak bersama 
Kudi  dan beberapa geng menuju ke uptown shah alam. Uptown shah alam merupakan antara tempat yang femes kepada pelajar puncak alam. Apa sebab yang menyebabkan perkara ini berlaku? korang tanya sendiri kepada yang pernah pegi, aku tak masuk campur. Sepanjang perjalanan, aku hanya mendengar mp3 yang ada di dalam handset. Malas mendengar celoteh Kudi yang hanya berkisar kepada perempuan, perempuan dan perempuan. Sedang asyik melayan lagu kasih oleh Reza Salleh, satu mesej timbul di skrin handset.

"Awak marah dekat saya??" mesej ringkas dari gadis berjilbab.

Aku membaca mesej itu acuh tak acuh. Tak berminat untuk reply. Aku melihat ke luar tingkap dan sudah nampak bayangan uptown shah alam. Selepas Kudi park kereta, kami semua jalan bergerombolan menuju ke uptown. Dalam kepala masing-masing sudah ligat memikirkan apa barangan yang bakal dibeli dan tidak kurang juga, ada di antara kami yang hanya ingin mencuci mata.

Di pintu masuk uptown, terlihat sebuah kedai yang menjual pelbagai aneka haiwan peliharaan atau jika di english kan berbunyi pet. Kelihatan ramai anak-anak muda tidak kira makwe atau pakwe sedang kusyuk melihat arnab-arnab yang dipamerkan di bahagian depan kedai. aku mencelah masuk ke dalam kedai bersama 
Kudi . Di dalam kedai, ada sejenis haiwan yang berjaya menangkap mata aku. Kelihatan seperti hamster, tapi lebih besar dari hamster. Tikus barangkali, oh tidak, jelas tertulis di atas kurungannya iaitu "Guinea pig".

"Binatang ni gigit ko tau tak??" tanya
 Kudi kepada aku.
 "Hah ye ke? tapi comel" aku membalas.
 "Ha ah, comelkan awak" aku dan Kudi terkejut mendengar suara tersebut.


Hak Cipta pepol
-bersambung dua minggu lagi-

3 comments

April 22, 2012 at 9:09 PM

ok, jumpe 2 minggu lagi itik getik



*lambatnye

April 23, 2012 at 7:17 AM

sy tau suara spe tu.hehe

April 23, 2012 at 12:24 PM

gatei ~! kahkah

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...