Sebarang karya nukilan yang ingin disalurkan untuk tujuan penyiaran, sila emailkan ke secret7writer@yahoo.com. Terima kasih.

Monday, January 9, 2012

Atas Nama Cinta

9:00:00 AM | | Best Blogger Tips

Miguel Bain... Dia seorang lelaki yang kacak. Tentu sahaja kita tahu dia berbangsa Amerika Latin dengan berpandukan namanya sahaja. Berumur dalam lingkungan 20-an.Ya dia masih bujang sampai cerita ini di tulis.Hobinya tentu sahaja bermain kasih dengan gadis gadis. Bukan dia yang mahu mempermainkan hati siapa siapa lantaran gadis gadis terlalu mudah menyerahkan hati mereka untuk di permainkan.

"Maafkan I sayang...I tak dapat terima you sebagai kekasih I...sebab I anggap you macam adik I saja dan tak lebih dari itu..." Kata Miguel dalam talian telefon malam itu kerana mahu memutuskan hubungannya dengan Betty la Fea.

"I baru aje break dengan makwe I...sebab you tahulah kan...I tak suka pilihan orang tua...I layan dia pun sebab tu lah...lastnya I break dengan dia..." Itu pula katanya pada Maria Mercedes yang baru dikenalinya setelah lama dia tersenyum tanpa balasan oleh Maria Mercedes.

"Jennifer tu ke? ohhh..dia tu kawan sahaja bukan special pun...kami cuma kawan sepejabat , lagipun dia tu kasar sikit...tak macam you...lemah lembut ada ciri ciri seorang wanita yang I cari..." Ujarnya pada Rita bila Rita menanyakan tentang Jennifer yang selalu bersama di hujung minggu di saat Rita mahu menerima nya sebagai kekasih baru.

Namun hari itu dia agak bernasib malang apabila terserempak dengan ke tiga tiga gadis bekas bekas teman wanitanya pada satu masa di sebuah tempat yang dia sendiri tidak tahu.

"Ohhh Betty, Rita?Jennifer?Maria? Kenapa kamu semua ada di sini? Hahaha... Kamu sungguh bernasib malang... sungguh malang kerana aku berkawan dengan kamu semua hanya kerana mahu duit dan perdayakan kamu sahaja... kamu semua bodohhh..."

Namun ke tiga-tiga orang yang di sebutnya dengan nama itu memegangnya sekuat kuatnya dan menyarungkan Miguel dengan baju orang sakit mental. Salah seorang kelihatan seperti doktor menyuntik ubat penenang di bahunya.Ya. Sudah sebulan Miguel di situ terlantar kerana di tipu oleh 3 gadis yang berlainan dalam satu masa. Rumahnya digadaikan, keretanya ditukar hak milik dan semua akaun akaun banknya sudah kosong.

38 comments

January 9, 2012 at 10:19 AM

hamboiii abg el...nama heroin semua mantap2...hahahahha...

*kelass kau maria* =P

ouwhhh...mental sudahh sang jejaka..
kasihannn~~

January 9, 2012 at 10:24 AM

aiseh..ku pikir kasanova..


tu la..dok mainkan hati orang,kan kena balik sampai gila.atau adakah itu ilusinya yang terlalu kecewa lantaran dipermainkan sang gadis-gadis..

January 9, 2012 at 10:30 AM

Aku suka ending, tapi agak mengelirukan, tiga gadis tapi ada empat nama?
Betty
Rita
Jennifer
Maria.

January 9, 2012 at 10:50 AM

first TQ all sebab sudi baca kispen paling pendek ni..COOL.

January 9, 2012 at 10:51 AM

bbb - abang bro rasa orang pompuan suka sebab ending dia lelaki yang kena..hahahah...cool....

January 9, 2012 at 10:51 AM

marcella - mungkin illusinya dan mungkin KARMA nya...

January 9, 2012 at 10:53 AM

Lucifer - adusss big names!!!tq sebab sudi datang baca dan komen...Maria? dah mental kot bro'...hahaha cool...

January 9, 2012 at 11:25 AM

ringkas dan padat. amboi kemain nama dia. haha

January 9, 2012 at 12:08 PM

Penulis peminat cerita telenovela Latin ke? :)
Hot kan pelakon wanita dia?

January 9, 2012 at 12:11 PM

mak aii. nama tip top...

ni nak tanya ni abang bro.. Rita tu ke awek lama yang dumb abg bro? ooooo dorang tu best friend ya? haish....

Sian miguel... tak sangkakan dorang tu semua kawana rita? hahahahahha

January 9, 2012 at 12:21 PM

hana - ringkas dan padat...owhh...tq singgah...

January 9, 2012 at 12:22 PM

FAW - yessszaaa...hawt hawt nama nak letak shakira dan selena gomes pun...hawtt...tak cool dah...hahaha...tq comment

January 9, 2012 at 12:23 PM

macam biasa lady bos saya cepat hadam citer citer saya...tapi ni bukan citer betul bos...hahaha...

January 9, 2012 at 2:00 PM

Seperti bese pnulisan simple
tapi bjaye tarik hati
y pntg ending sgt dgemari wakaka
Perlu direview mungkin :-P


apakah rasie nye?

January 9, 2012 at 2:21 PM

nasib badan,,,,

January 9, 2012 at 2:34 PM

Iffah - dah agak dah pompuan tentu suke ending nyer..kakakaka...

January 9, 2012 at 2:36 PM

asrul - kesian jugak le..haha...

January 9, 2012 at 2:39 PM

ke ni citer benar bro ni? ekekekek...
gurau jer...

January 9, 2012 at 2:51 PM

wahida - citer ni abang bro gubah semula ada yang betul dan ada yang tambah tambah je...haha..cool!

January 9, 2012 at 3:20 PM

chaiyokkkkk :)

January 9, 2012 at 3:26 PM

cet... sudah ku agak... ingatkan 3 rupanya 4 sudah... hahahahaha best abg bro....

January 9, 2012 at 6:17 PM

kesian miguel

January 9, 2012 at 7:42 PM

Abg Bro,
Ya! org pempuan memang suka ending yg mcm ni :) aku juga suka!! tapi juga kasihan.. sebab dia hilang segalanya.. termasuk dirinya sendiri(kewarasannya)

January 9, 2012 at 10:57 PM

nasib baik dia masih punya nama untuk bercerita..
heh

January 10, 2012 at 12:35 AM

c'axoera - tq comment...

January 10, 2012 at 12:35 AM

lady boss - haha...

January 10, 2012 at 12:35 AM

delarocha - kesian juga...

January 10, 2012 at 12:36 AM

nong andy - kesian ke?

January 10, 2012 at 12:39 AM

APi - he did lost some of his memories..sad but true...

Anonymous
January 10, 2012 at 1:19 AM

gua konfius ! gua konfius ! hahahaha haram boleh tahan pusing juga cerita dia hujung2 tu !


-HEROICzero

January 10, 2012 at 9:12 AM

heroic - ye lah aku pusing gak dude...haha...

January 10, 2012 at 4:07 PM

abg el dh buat cite pusing2..hehehe

January 10, 2012 at 4:59 PM

gila.. kah3

January 11, 2012 at 5:10 PM

hahaha..nama dalam cite ni takmo kalah tu..:D
alangkah bagus jika endingnya betul2 terjadi di dunia realiti..heheh..
*mode psycho..*

January 11, 2012 at 5:37 PM

Bro El, wahh nama hero kacak sungguh....tapi kenapa nasibnya buruk sungguh..pity him...

January 11, 2012 at 10:38 PM

rupanye pompoan tu yg kikis duit dia smpi muflis..sian..gila akhirnye

January 11, 2012 at 11:41 PM

abang bro tengah belajar menulis citer thriller dan saspen ni....tq comment sumer...

January 13, 2012 at 12:33 AM

hahaha
ni la panahan main cinta smp sewel dh jadinye
adoiiii

hehehe..orite2
bole dterima

keke..best :))

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...