Sebarang karya nukilan yang ingin disalurkan untuk tujuan penyiaran, sila emailkan ke secret7writer@yahoo.com. Terima kasih.

Sunday, November 11, 2012

Fuad dan Aryana 2

9:00:00 PM | | Best Blogger Tips

Terjaga, telefon tangan berdering. Tekan punat berwarna hijau.

“Hello.” Gosok mata.
“Hello. Tidur ke?”
“Hmm.. Awak kat mana tu?” Tukar posisi mengiring ke kiri.
“Maaf ganggu awak tidur. Saya baru turun kapal ni.” Ada suara orang menjerit di belakang.
“Oh, ye ke! Tak apa, saya okay saja.”
“Okay. Awak jaga diri ya.”
“Ya. Awak pun.”

Tekan punat merah.
Senyum. Terasa istimewa. Terawangan.




Hak Cipta: Suffyanrazzaq
twitter: @suffyan_razzaq

4 comments

November 11, 2012 at 10:37 PM

hm. dia gini. jika mahu bikin satu certot, biar isinya padat dan tidak bikin orang tertanya-tanya. contoh satu certot paling menusuk qolbu karya Ernest Hemingway berbunyi:
"For sale, baby shoes, never worn"
Dan terdapat banyak 'noise' dalam cerita ini contohnya -mengiring ke kiri dan bunyi bising di belakang. ia mengganggu feel. sekian

November 11, 2012 at 11:10 PM

terima kaseh cik martini atas petua. semampunya saya belajar memperbaiki kemahiran & mutu tulisan dari sehari ke sehari. harap boleh kongsi lebih petua lagi (:

November 11, 2012 at 11:33 PM

suffyan razzaq - saya Like this story...

Tini - Ernest Hemmingway? pergh pernah dengar nama tapi tak pernah baca...yang tahu sikit sikit "The Old Man And The Sea..."

November 14, 2012 at 10:07 AM

kadang2 perkara kecil tu kesannya lebih dalam & istimewa. Hehe. Suka certot ni..

Suffyan, kita kat sini sama2 masih baru dan belajar..sila hantar lagi karya kpd kami lepas ni.. :)

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...