Sebarang karya nukilan yang ingin disalurkan untuk tujuan penyiaran, sila emailkan ke secret7writer@yahoo.com. Terima kasih.

Sunday, November 13, 2011

Cinta Sial

9:00:00 AM | | Best Blogger Tips

Abang Zam


Malam itu sunyi... sesekali di luar kedengaran tayar kereta meredah tanah basah. Gerimis malam itu berbeza sekali dengan gerimis seperti selalu. Tiada hiruk pikuk di koridor bawah.Tenang...

Tetapi Razi tidak. Suasana hening malam itu tidak seperti dalam jiwanya... berkecamuk.. memberontak ganas. Jiwanya mencarut maki akan peristiwa petang tadi. Sudah di duga saat itu pasti terjadi namun jiwanya tetap tidak cukup sedia menerima realiti.

Di pusing ke kanan.. ke kiri..  meniarap dan berteleku. Ah sial..! Semua serba tak kena. Razi tidak dapat berbuat apa-apa selain daripada mengetap gigi dan menumbuk bantal. Geram bukan kepalang. Jiwanya kali ini lebih dalam lukanya berbanding luka 4 tahun lalu. Bagai daging di hiris laju-laju.. sakit.

Razi bingkas bangun ke kerusi. Berkerut segenap wajahnya. Gengaman tidak pernah terurai. Suasana gelap. Bilik Razi sekadar cerah dek cahaya PC nya yang tidak pernah di matikan sejak semalam. Lagu Skrillex - Reptile cukup buat jiwanya berdetak sama kencang dengan rentak. Sesekali di picit butang refresh pada browse internetnya.

Dengan harapan notifikasi Facebooknya di usik dengan update..namun hampa..menunggu sesuatu yang tidak pasti sama seperti menunggu kematian..di buka pula applikasi Skype..sign in..kelihatan beberapa rakan yang sedang online. gampang.. juga sama.. harapan berkecai.

Di hentak meja lalu terjun ke atas tilam semula..bergegar meja PC nya. Razi buntu. Panas.. kipas yang di putar tahap 5 kelajuan tidak mampu buat dirinya sejuk.

Di atas bantal itu, dengan muka di tekup, air mata Razi mengalir..deras..jerit Razi tiada siapa yang dengar.. tenggelam bersama rentak muzik. Menggigil badannya menahan sebak.

Kekasih Razi mintak putus petang itu. Hani ada orang lain. Bangsat.



12 comments

November 13, 2011 at 9:26 AM

nice...mula kemain rebel lastnyer nanes...hati selembut salju...

November 13, 2011 at 11:26 AM

best!
dapat rasa pedih itu bl dia nanges.
wawawawa

November 13, 2011 at 12:11 PM

lelaki tak gagah juga ya kalau putus tunang....

November 13, 2011 at 2:10 PM

erghhh...tak suka kalau situasi cmne...xsuka putus-memutus...hehehhe

November 13, 2011 at 4:00 PM

alololo comel2 . hhahahaha !

November 13, 2011 at 8:55 PM

hooooooo
sungguh tak senang duduk!

suke!=]

November 13, 2011 at 9:50 PM

nages ke abg?

nah tisuu..keh keh keh :P

November 14, 2011 at 2:19 PM

hani dah ada org lain.bangsat!






**lu carikla org laen derr.dah org taknak lu.bunga bukan ada sekuntum pon.belambak kat lua nun.

November 14, 2011 at 3:09 PM

haha satu short yg 'sweet'

suka baca

one of the best

:D

November 14, 2011 at 7:24 PM

lelaki menangis kerna gagal dalam percintaan.

pasti tangisnya sampai setahun.

November 15, 2011 at 11:20 AM

best cite ni en hantu.. suka.. tapi nak komen jugak bleh tak? byk salah eje :P..

di duga = diduga
di hiris = dihiris
di matikan = dimatikan
di usik = diusik
di buka = dibuka
Di hentak = dihentak
di putar = diputar
di tekup = ditekup

December 24, 2011 at 2:17 PM

it will hurt u no matter how coll ur r..

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...