Sebarang karya nukilan yang ingin disalurkan untuk tujuan penyiaran, sila emailkan ke secret7writer@yahoo.com. Terima kasih.

Monday, November 28, 2011

Amboi Pak Itam Sayang

9:00:00 PM | | Best Blogger Tips


Kalau tak bermonolog sebelum tulis isinya memang bukan style El Mariachi lah ye... mungkin itu Almari Achi...

Chenta perlukan guide. Mana boleh chenta membabi buta saja macam dunia ni untuk diorang berdua saja. Tanyalah orang yang pernah berchenta dan kecewa berchenta. Tentu ada part yang korang boleh gunakan untuk refer masalah korang dalam chenta.

Bak kata kawan aku Izad - 'Pompuan ni semua tingkah laku dorang dalam tapak tangan aku aje Seth...' walau itu macam bagus punya statement itulah yang kita kena belajar dulu. Takderlah frust menonggeng bila dah burn dengan awek.

Kenalkan hero chenta entry aku kali ni. Namanya Kamrul Fariz. Tapi kawan-kawan serumah memanggilnya Pak Tam. Mungkin sebab kulit dia gelap sikit - tall, dark and hensem. Pak Tam balik dari kerja dan menghentikan motornya dan memaki hamun menyumpah seranah.

"Shitttt!!! Siyalll!!! Wadefakkk!!!"

Rasanya ayat-ayat tu tak lekang dari mulutnya kawan-kawan serumah bujang tu hanya mampu menggelengkan kepala. Entah apa pulak masalah problem Pak Tam bawak dari dunianya di luar sana. Selepas mengambil towel dan mengikatnya ke dada macam style akak-akak Pak Tam masuk ke bilik Seth dan Izad memasang radio dan memutarkan lagu lagu kesukaannya dari kumpulan Pearl Jam (Seattle Sounds) - Black

"Ngapo kau Tam? Kau jahat kat sekulah aku rotan nanti..." Kata Aton@Azam berloghat negeri memerli Pak Tam yang paling muda di antara mereka berlima di rumah itu. Sudah bertahun juga mereka duduk bersama merantau di KL sudah kenal hati budi masing masing.

Hizar pula hanya bersiul-siul kecil dan melayan kepalanya dengan membaca suratkhabar. Mungkin boleh menambahkan pengetahuan dengan membaca. Aton dan Hizar balik awal sebab diorang berdua penjawat kerajaan. Pukul 5 dah balik dan rilek-rileks layan citer bersiri Korea Winter Sonata.

Sekejap lagi mungkin Seth dan Izad balik dari kerja dan mereka selalunya keluar makan bersama-sama kat gerai bawah jambatan kat Pantai Dalam tu(sekarang dah takder lagi)... yang selalu balik lambat memang mereka berdua sebab sebelum balik rumah kena punch card(minum petang dengan awek masing-masing)

"Siyalll... Shitttt!!!" Pak Tam memaki hamun lagi selepas keluar dari bilik air lepas mandi.

"Iishhh!!! Tu gaduh ngan awek lah tu... tak abih abih... susah-susah bagi kat aku yo Tam.. taulah aku ngajar awek kau tu..." Bentak Aton.

"Tapi aku sayang dia..." Kata Pak Tam sambil menyembamkan mukanya ke bantal dalam bilik yang muat dua orang tu.

"Ni apa lagi ni Pak Tam? Habislah bantal aku tu jadi tempat kau nanes..."Seth balik dan terus masuk ke biliknya yang selalu menjadi port kengkawan lepak dalam rumah tu. Mungkin dalam mereka berlima Seth yang paling tua sekali. Maka Seth dijadikan tempat refer kalau ada masalah chenta.

"Woii korang cepat siap... kita makan jap lagi..." Kata Izad pula dan terus masuk ke bilik air.

"Eehhh!!! Siapa pulak main layang-layang ni... celakeeee...!" Marah Izad dalam bilik air.

Mereka berpandangan antara satu sama lain dan Aton pula tersenyum memandang Pak Tam. Mungkin ada koleksi terbaru 3GP di handphone Pak Tam.

"Sabun di bilik mandi... sabunnn..." Dan dialog cerita Laksmana Doremi pun tiba-tiba dinyanyikan Izad.

"Kau kena kurangkan bersabun atau main layang-layang kat bilik mandi Pak Tam... kalau tak jiwa kau jadi lemah camni lah..." Kata Seth pada Pak Tam.

16 comments

November 28, 2011 at 10:15 PM

pak tam tu angin lintang ke apa? asyik nk mengamuk aja tu....

November 28, 2011 at 10:25 PM

@ cik Angel bos - paktam tu NAIF tentang chenta....

November 28, 2011 at 10:45 PM

serious i takfaham apsal tetibe masuk part layang2 kat bilik mandi seyyy-.-")

#am i look nerd??haha!whteva lah kau tam =D

November 28, 2011 at 10:56 PM

@ izyan kaher -

November 29, 2011 at 12:57 AM

bidadari kata besday kamu...?

November 29, 2011 at 1:39 AM

gedek:
akhirnya sampai uncle... tak sangka... terharu tgk komen uncle....

November 29, 2011 at 2:10 AM

alamakkk....nape macam sampai tak sampai jep eykkk...??tak dapat nak tgkap laa kaitan layang2 tuu...aduyaii...tapi dapat rasakan, cerita ni menarikk...

November 29, 2011 at 3:50 AM

pak tam. jangan bercinta kalau tak bersedia. kan dah rabak. huhu.


ok. itu je la yang aku paham. kalau salah faham minta maaf. hehe.2

November 29, 2011 at 2:34 PM

sabun...?

November 29, 2011 at 6:10 PM

hahah^^ aku blur bace cita ni.






**gua syak mamat ini ada sindrom la.hehhe^^

November 29, 2011 at 9:58 PM

TQ for the comment y'all...

November 30, 2011 at 12:14 PM

cinta sabun mandi ke apa ni? :)

November 30, 2011 at 2:30 PM

xphm.. mula2 cite atas tu best.. tp part last tu mcm tergantung lak.. sbnrnye ape ek..

November 30, 2011 at 9:08 PM

hemmm..citer ni a boy being dumped by a girl camtu...

December 24, 2011 at 11:48 AM

tetiba nak cakap " eh.. suka la nama seth tu.." mcm nama warewolf kat twilight :)

December 27, 2011 at 7:55 AM

nong andy - dah lama pakai nama Seth tu sejak sebelum Aaron Aziz pakai dan Twilight lagi pun nyer...

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...