Sebarang karya nukilan yang ingin disalurkan untuk tujuan penyiaran, sila emailkan ke secret7writer@yahoo.com. Terima kasih.

Thursday, September 13, 2012

Kereta

9:00:00 AM | | Best Blogger Tips

“Hishhh... takmo lah kacau. Kita nak bawak kerta laa...”
Umairah menepis saat Ubaidillah cuba mencuit bahunya.

“Eiii... Apa nii..?? Kita cakap takmo, takmo lah. Nanti eksiden kang baru tahu...”
Namun Ubaidillah terus menerus mengganggu.

“Ubai...!!!”
Umairah hilang sabar.

“Janganlah bawak lelaju sangat...”
Ubaidillah bersuara.

“Jangan kacau boleh tak...??”
Umairah benar-benar hilang sabar kali ini. Kereta diberhentikan.

“Dah lah tu... Biarlah Ubai bawak pulak...”
Ubaidillah ditenung Umairah geram. Kecil benar lelaki itu pada pandangannya.

Kereta dipacunya kembali. Permintaan Ubaidillah langsung tidak diendahkan.
Lantas, tangan Umairah direntap.

“Bagi Ubai bawak...!!!”
“Tak boleh!!!”

Kedua tangan mereka memegang kejab stereng kereta.
Sedang rancak berebut, tidak semena-mena stereng kereta tercabut.

“Haaa... Kan dah tercabut stereng kereta ni. Ni semua salah Ubai...”

“Apa pulak salah Ubai... Umai yang bawak. Kan Umi cakap, main sama-sama tapi dari semalam asik Umai je yang bawak kereta ni. Tak aci... Ubai tanak geng dengan Umai. Umai kedekut...”

10 comments

Anonymous
September 13, 2012 at 9:28 AM

Oi oi neves woi !! Hahahaha ingat apa la tadi. Comel pula mcm gini

-HZ

September 13, 2012 at 12:46 PM

nasib baik kereta mainan...huhhh

September 13, 2012 at 3:16 PM

alololo...comel budak2 kembar main kereta...(imagine)

September 13, 2012 at 9:06 PM

comel gila! haha

Anonymous
September 14, 2012 at 8:00 PM

Can I just say what a relief to find someone who actually knows what theyre talking about on the internet. You definitely know how to bring an issue to light and make it important. More people need to read this and understand this side of the story. I cant believe youre not more popular because you definitely have the gift.

September 14, 2012 at 8:11 PM

kete mainan je? ingatkan betul je tadi. haiyaaaa. tapi suasana yang digambarkan serius mengimbau memori. time tu tengah comel lagi. skang tak comel dah. huhu

September 16, 2012 at 5:39 PM

awak jahat , awak bagi saya macam kene tipu je baca kistot ni.. ekekekkekkeke



aku enjoy ....

September 17, 2012 at 9:12 AM

cute..

September 18, 2012 at 10:35 PM

tang stering tercabut tu terkejut mak nak...! cet...

September 19, 2012 at 10:54 AM

bila stereng kereta dah tercabut, pelik gak diorang ni boleh gaduh lagi. patutnya dah panic sebab akan accident..

rupa2 nya...
hahaha..

cerita yang sangat comel!! :D

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...